Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

M&B
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Każdy z nas lubi powracać do smaków dzieciństwa, jednym z nich jest twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem. Z niecierpliwością obserwowałam, jak w przydomowym, wiejskim ogródku rosną te warzywa i czekałam na moment, kiedy będzie można je wyrwać. Gdy były już odpowiednio duże, łączyłam je z domowej roboty serem oraz świeżo zebraną śmietaną i podawałam całej Rodzinie na śniadanie. Teraz z niecierpliwością czekam, aż na bazarku pojawią się polskie nowalijki, aby przygotować z nich „miejski” twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. 🙂

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem – składniki

  • 250 g białego sera
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku



Wykonanie

Z rzodkiewki usunąć liście oraz ogonki, opłukać, pokroić na mniejsze kawałki.

Szczypiorek opłukać, drobno posiekać.

W miseczce rozgnieść ser biały z jogurtem, dodać szczypiorek i rzodkiewkę, delikatnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdyby konsystencja była za gęsta, można dodać więcej jogurtu lub kwaśnej śmietany, która dodatkowo wzbogaci smak dania.

Ser biały z rzodkiewką i szczypiorkiem bardzo dobrze smakuje ze świeżym pieczywem.




Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Autor
Opublikowane
Średnia ocen
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis