Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę - Martę i Bartka. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania.

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

Późno zaczynamy w tym roku publikowanie przepisów na Wielkanoc, ale lista potraw została już sporządzona, a większość produktów zakupiona. Na początek wybraliśmy przepis na proste i smaczne jajka nadziewane pastą z tuńczyka. Choć danie to jest proste do zrobienia, to nam jego przygotowanie zajęło ponad dwie godziny. A wszystko przez jajka, które gotowaliśmy aż trzy razy, bo w wielu z nich żółtko nie było na środku jajka, co na zdjęciach nie wyglądałoby tak dobrze. Spośród kilkunastu ugotowanych sztuk udało się nam wybrać kilka, które wypełnione pastą z tuńczyka apetycznie prezentują się na talerzu. 🙂

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka – składniki

  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • sól, pieprz do smaku

Dodatkowo do podania:

  • kilka listków sałaty
  • drobny szczypiorek




Wykonanie

Jajka ugotować na twardo. Następnie odcedzić, zalać zimną wodą, pozostawić do wystygnięcia. Obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka i przełożyć je do miseczki.

Do żółtek dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, majonez, wędzoną paprykę. Rozdrobnić widelcem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z dużą tylką, włożyć do lodówki na 15 minut.

Na talerzu, na którym będą podawane jajka nadziewane pastą z tuńczyka, rozłożyć listki sałaty. Na nich ułożyć połówki jajek, po czym wypełnić je, wyciskając masę z rękawa, i posypać posiekanym szczypiorkiem.




Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

Jajka nadziewane pastą z tuńczyka

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Jajka nadziewane pastą z tuńczyka
Autor
Opublikowane

2 Komentarzy

  1. M&B
    15 marca 2021    

    My także, choć za każdym razem staramy się wymyśleć inną pastę do ich faszerowania. 🙂

  2. iza
    15 marca 2021    

    bardzo lubię takie jajka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.