Wiosenna sałatka makaronowa

M&B
Wiosenna sałatka makaronowa

Wiosenna sałatka makaronowa kusi kolorami i smakami. Jej świeże składniki przybyły wprost z bazarku i o tej porze roku mają lepszy smak od warzyw dostępnych do tej pory. Ta propozycja jest szybka do przygotowania, co jest jej wielką zaletą, bardzo ładnie prezentuje się na talerzu i oczywiście wybornie smakuje. Można powiedzieć, że podajemy zdrowie na talerzu. 🙂

Wiosenna sałatka makaronowa – składniki

  • 150 g makaronu (np. kokardki, świderki)
  • 100 g salami
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz do smaku




Wykonanie

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, przelać zimną wodą, pozostawić na sitku do odkapania i ostygnięcia.

Salami pokroić na mniejsze kawałki wg upodobania.

Rzodkiewki umyć, pokroić w cienkie plasterki.

Szczypiorek i natkę umyć, drobno posiekać.

Wszystkie składniki włożyć do dużej miski, dodać ocet i oliwę, wymieszać, pozostawić na kilkanaście minut, aby smaki się przegryzły. Doprawić solą i pieprzem do smaku.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Wiosenna sałatka makaronowa
Autor
Opublikowane

1 Komentarze

  • Kasia Tapenda

    10 maja 2016 at 00:31

    Pycha. Coś takiego chodzi za mną 😀

    pozdrawiam serdecznie Kasia

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis