Szparagi z boczkiem z patelni

M&B
Szparagi z boczkiem z patelni

Przepis na szparagi z boczkiem z patelni jest tak prosty, że na jego napisanie wystarczyło 85 słów. Ta prosta do zrobienia przekąska lub przystawka, przyciągając zapachem i kolorami, szybko zniknie z talerzy domowników lub gości. Jeśli dodamy do nich jajko poszetowe lub sadzone raz młode ziemniaczki, będziemy mogli się cieszyć sycącym, smakowitym daniem obiadowym. 🙂

Szparagi z boczkiem z patelni – składniki

Opcjonalnie do podania:

  • jajka poszetowe
  • twardy ser np. parmezan, grana padano






Wykonanie

Szparagi opłukać, odciąć zdrewniałe końcówki, osuszyć.

Każdego szparaga owinąć plasterkiem boczku.

Szparagi w boczku ułożyć na dobrze rozgrzanej, suchej patelni – można użyć zarówno zwykłej, jak i grillowej. Smażyć z każdej strony przez kilka minut do zezłocenia się boczku.

Zielone szparagi z boczkiem z patelni podawać od razu po przygotowaniu. Danie można wzbogacić, dodając jajko poszetowe, sos holenderski lub posypując startym twardym serem.






Szparagi z boczkiem z patelni

Szparagi z boczkiem z patelni

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Szparagi z boczkiem z patelni
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis