Sałatka z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym

M&B
Sałatka z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym

Z związku z awarią aparatu fotograficznego, mamy teraz troszkę czasu, aby nadrobić zaległości w przepisach. Jednym z nich jest sałatka z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym, która została zjedzona już w listopadzie, ale nie mieliśmy czasu, aby wrzucić ją na bloga. Pod koniec zimy nie można już kupić świeżego mięsa gęsi, jednak dostępne jest mrożone, więc przepis wrzucimy teraz. Tym, którzy lubią gęsinę radzimy dodać przepis na sałatkę z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym do ulubionych i sięgnąć po niego już teraz lub jesienią. 🙂

Sałatka z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym – składniki/span>

  • pieczone mięso z gęsi
  • 1 opakowanie mixu sałat
  • 1 opakowanie świeżego szpinaku
  • 1 średni granat

Sos musztardowo-miodowy:

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku




Przygotowanie

Sos musztardowo-miodowy:

W miseczce wymieszać miód, musztardę oraz sok z cytryny. Dodać oliwę z oliwek, energicznie wymieszać. Sos doprawić do smaku solą oraz mielonym pieprzem.

Wykonanie

Liście sałat oraz szpinak wyłożyć na talerz, położyć na nich porwane mięso pieczonej gęsi. Całość udekorować pestkami granatu oraz polać sosem.

Sałatkę z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym podawać jako samodzielne danie.




sałatka z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Sałatka z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis