Pieczone udka kaczki II

M&B
Pieczone udka kaczki

Udka kacze tym razem przygotowaliśmy w najprostszy sposób, nie używając poza solą himalajską i kolorowym pieprzem żadnych przypraw. Pieczone udka kaczki miały złocistą, chrupiącą skórkę, która kryła miękkie i soczyste mięso. Do udek dobraliśmy zdrową kaszę bulgur i surówkę z czerwonych buraczków – szybki, prosty i smaczny posiłek. 🙂

Pieczone udka kaczki – składniki

  • 4 udka kacze
  • sól himalajska
  • pieprz kolorowy w ziarenkach
  • olej do smażenia




Wykonanie

Kacze udka umyć, osuszyć, następnie oprószyć zmieloną solą i pieprzem. Na niewielkiej ilości oleju obsmażyć z obu stron.

Udka przełożyć do naczynia żaroodpornego skórką do dołu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC, piec z termoobiegiem 1 godz. 45 minut – 2 godz. W trakcie pieczenia mięso od czasu do czasu odwracać na drugą stronę.

Po wyjęciu z piekarnika pieczone udka kaczki zostawić na kilka minut, żeby mięso odpoczęło.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Pieczone udka kaczki II
Autor
Opublikowane
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis