Mizeria

Mizeria na naszym stole oznacza, że sezon ogórkowy właśnie trwa. Tegoroczne ogórki są wyjątkowo okazałe i bardzo smaczne. Mój B. zerwał je właśnie z ogródka, nie mogło więc zabraknąć mizerii do obiadu i przepisu na blogu. Ten dodatek do drugiego dania jest tak znany i łatwy do wykonania, że chyba nikomu go nie trzeba przedstawiać. My jednak postanowiliśmy sfotografować i opisać wykonanie ogórków w śmietanie. 🙂
Mizeria – składniki
- 4 ogórki gruntowe
- pół małej cebuli
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka posiekanego zielonego koperku
- sól i pieprz do smaku
|
Przygotowanie
Ogórki obrać i zetrzeć na tarce lub cienko pokroić w plastry. Posolić i odstawić na kilka minut, aby sól wyciągnęła z nich wodę, którą następnie odlać. Ogórki wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem oraz dodać posiekany koperek. Przed podaniem mizerię można schłodzić w lodówce.
|
Podobne przepisy
Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)

Przepis
Mizeria
Autor
niecodziennikpary
Opublikowane