Fasolka szparagowa

M&B
Fasolka szparagowa z bułką tartą

W ogrodzie zaczęła dojrzewać fasolka szparagowa, strąki są już na tyle duże, że wystają spomiędzy liści i można w mig zerwać potrzebną ich ilość. Z dzisiejszych zbiorów zrobiliśmy do obiadu prostą fasolkę szparagową z bułką tartą. Jej przygotowywanie stało się okazją do rozmowy o surówkach i sałatkach pojawiających się w naszych domach rodzinnych. Okazało się, że Bartek jeszcze nigdy nie jadł ani tej dzisiejszej ani jeszcze kilku innych popularnych u mnie, a i ja mam coś do spróbowania z Jego stron. 🙂

Fasolka szparagowa z bułką tartą – składniki




Przygotowanie

Fasolkę umyć, odkroić końcówki i ewentualnie pozbyć się łyka. Ugotować w osolonej wodzie (ok. 20 minut) lub na parze (ok. 10 – 15 minut). Odcedzić.

Bułkę tartą podsmażyć na małym ogniu na suchej patelni na złoty kolor. Dodać masło, chwilę podsmażać aż całość się połączy i bułka stanie się sypka.

Do garnka z ugotowaną fasolką szparagową dodać podsmażoną bułkę tartą i delikatnie wymieszać.




Fasolka szparagowa z bułką tartą

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Fasolka szparagowa z bułką tartą
Autor
Opublikowane
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis