Jogurt grecki z figami

M&B
Jogurt grecki z figami

W zeszły weekend zamiast ciasta na poobiedni deser zrobiliśmy jogurt grecki z figami. Taki lekki jogurtowy deserek był wręcz wskazany po obiedzie z gęsiną i pieczonymi ziemniakami. Jogurt grecki z figami polecamy także na śniadanie, możecie dodać do niego płatki owsiane i ulubione ziarna lub granolę.

Jogurt grecki z figami – składniki




Wykonanie

Na suchej patelni przez kilka minut podprażać orzechy włoskie, po czym dodać łyżkę miodu. Podgrzewać, mieszając, aby miód się rozpuścił i otoczył orzechy. Odstawić do wystygnięcia.

Figi opłukać, pokroić na mniejsze kawałki – np. w plasterki, kostkę lub na osiem części.

Jogurt grecki wymieszać z drugą łyżką miodu, przełożyć do salaterek. Na wierzchu ułożyć przygotowane figi i posypać skarmelizowanymi orzechami.




Jogurt grecki z figami

Jogurt grecki z figami

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Jogurt grecki z figami
Autor
Opublikowane
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis