Szpinakowa rolada

M&B
Szpinakowa rolada

Smaczna i sycąca szpinakowa rolada nie tylko idealnie nadaje się na kolację, ale także jako przekąska. Łączy w sobie kilka różnych smaków, które zaskakująco dobrze się ze sobą komponują. Przygotowanie jej jest szybkie i proste, więc może to propozycja dla Was już na dzisiejszą kolację? 🙂

Szpinakowa rolada – składniki

  • 180 g szpinaku mrożonego
  • 3 jajka
  • 150 g żółtego sera
  • 150 g szynki w plastrach
  • 200 g serka wiejskiego
  • sól, pieprz




Wykonanie

Szpinak rozmrozić, odlać wodę, lekko odcisnąć. Serek wiejski przełożyć na gęste sitko do odkapania.

Do miseczki wbić jajka, dodać szpinak, posolić i popieprzyć, dobrze wymieszać. Wylać na prostokątną formę (ok. 25×35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na całą powierzchnię masy wyłożyć plasterki sera lub równomiernie posypać startym serem.

Wstawić do nagrzanego do 180oC piekarnika (z termoobiegiem), piec 15 minut. Wyjąć i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.

Na upieczonym i wystudzonym plastrze szpinakowego ciasta rozłożyć serek wiejski, na nim szynkę. Zwinąć w roladę.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Szpinakowa rolada
Autor
Opublikowane
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis