Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

M&B
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna nie tylko na Święta Wielkanocne, ale także na zwykłe, codzienne śniadanie. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, najwięcej czasu zajmuje oczekiwanie na ugotowanie się jajek. Z pewnością posmakuje każdemu, z dodatkiem pełnoziarnistego lub chrupkiego pieczywa stworzy duet idealny, zdrowy i ładnie wyglądający. Nic dodać, nic ująć – tylko zajadać. 🙂

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – składniki
  • 6 jajek
  • 1 pęczek szczypiorku (najlepiej drobnego)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku




Wykonanie

Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Szczypiorek opłukać, drobno posiekać.

Do jajek dodać majonez, śmietanę, musztardę, szczypiorek, wymieszać. Pastę jajeczną doprawić do smaku solą i pieprzem.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis