Pasta jajeczna nie tylko na Święta Wielkanocne, ale także na zwykłe, codzienne śniadanie. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, najwięcej czasu zajmuje oczekiwanie na ugotowanie się jajek. Z pewnością posmakuje każdemu, z dodatkiem pełnoziarnistego lub chrupkiego pieczywa stworzy duet idealny, zdrowy i ładnie wyglądający. Nic dodać, nic ująć – tylko zajadać. 🙂
Składniki
- 6 jajek
- 1 pęczek szczypiorku (najlepiej drobnego)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz do smaku
|
Wykonanie
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Szczypiorek opłukać, drobno posiekać.
Do jajek dodać majonez, śmietanę, musztardę, szczypiorek, wymieszać. Pastę jajeczną doprawić do smaku solą i pieprzem.
|