Surówka z kiszonych buraków z jajkiem

M&B
Surówka z kiszonych buraków z jajkiem

Nasza druga surówka z kiszonych buraków, dzięki której nie zmarnował się ani jeden burak z tegorocznego zakwasu. Obie różnią się od siebie wprawdzie tylko jednym składnikiem, ale ostrość pora z poprzedniej sprawia, że różnica w smaku jest wyraźna. Nam przypadły do gustu i za rok na pewno znów wykorzystamy kiszone buraki do zrobienia tych lub podobnych surówek.

Surówka z kiszonych buraków z jajkiem – składniki

  • 400 g kiszonych buraków (z zakwasu na barszcz czerwony)
  • 2 duże jabłka
  • 3 jajka
  • 6 łyżek gęstej śmietany
  • 2 łyżki majonezu




Przygotowanie

Buraki zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć także na dużych oczkach, wymieszać z burakami.

Jajka ugotować na twardo, następnie pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników.

Wszystko wymieszać z majonezem i śmietaną, surówkę z kiszonych buraków z jajkiem odstawić do przegryzienia się smaków.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Surówka z kiszonych buraków z jajkiem
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis