Surówka z kiszonych buraków z jajkiem

Nasza druga surówka z kiszonych buraków, dzięki której nie zmarnował się ani jeden burak z tegorocznego zakwasu. Obie różnią się od siebie wprawdzie tylko jednym składnikiem, ale ostrość pora z poprzedniej sprawia, że różnica w smaku jest wyraźna. Nam przypadły do gustu i za rok na pewno znów wykorzystamy kiszone buraki do zrobienia tych lub podobnych surówek.
Surówka z kiszonych buraków z jajkiem – składniki
- 400 g kiszonych buraków (z zakwasu na barszcz czerwony)
- 2 duże jabłka
- 3 jajka
- 6 łyżek gęstej śmietany
- 2 łyżki majonezu
|
Przygotowanie
Buraki zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć także na dużych oczkach, wymieszać z burakami.
Jajka ugotować na twardo, następnie pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników.
Wszystko wymieszać z majonezem i śmietaną, surówkę z kiszonych buraków z jajkiem odstawić do przegryzienia się smaków.
|
Podobne przepisy
Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)

Przepis
Surówka z kiszonych buraków z jajkiem
Autor
niecodziennikpary
Opublikowane