Klopsy z oliwkami i limonką

M&B
Klopsy z oliwkami i limonką

Wieczór wcześniej przełożyłem z zamrażarki do lodówki nie to mięso, które było zaplanowane, więc trzeba było coś z niego wymyślić. Aby przygotować klopsy w sosie można by sięgnąć do naszych zapasów po puszkę pomidorów, ale zdecydowaliśmy się zrobić coś nowego. Przygotowałem klopsy z oliwkami i limonką, danie bardzo szybkie i zupełnie inne od dotychczasowych klopsików, a to zrekompensowało nam brak przewidzianego na dzisiaj gulaszu. 🙂

Klopsy z oliwkami i limonką – składniki

  • 350 g mięsa mielonego
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 15 czarnych oliwek
  • 2 kopiaste łyżki bułki tartej
  • sok z 1/2 limonki
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia




Przygotowanie

Oliwki odsączyć, drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę.

Do miski włożyć wszystkie składniki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, lepić małe kulki.

Klopsy z oliwkami i limonką smażyć na oleju na średnim ogniu do uzyskania złocistego koloru.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Klopsy z oliwkami i limonką
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis