Klopsy z oliwkami i limonką

Wieczór wcześniej przełożyłem z zamrażarki do lodówki nie to mięso, które było zaplanowane, więc trzeba było coś z niego wymyślić. Aby przygotować klopsy w sosie można by sięgnąć do naszych zapasów po puszkę pomidorów, ale zdecydowaliśmy się zrobić coś nowego. Przygotowałem klopsy z oliwkami i limonką, danie bardzo szybkie i zupełnie inne od dotychczasowych klopsików, a to zrekompensowało nam brak przewidzianego na dzisiaj gulaszu. 🙂
Klopsy z oliwkami i limonką – składniki
- 350 g mięsa mielonego
- 1/2 małej cebuli
- 1 jajko
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 15 czarnych oliwek
- 2 kopiaste łyżki bułki tartej
- sok z 1/2 limonki
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
|
Przygotowanie
Oliwki odsączyć, drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę.
Do miski włożyć wszystkie składniki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, lepić małe kulki.
Klopsy z oliwkami i limonką smażyć na oleju na średnim ogniu do uzyskania złocistego koloru.
|
Podobne przepisy
Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)

Przepis
Klopsy z oliwkami i limonką
Autor
niecodziennikpary
Opublikowane