Smoothie z kaki i gruszek zrobiliśmy sobie zamiast kolacji. Do tego zdrowego koktajlu z persymony użyliśmy bardzo dojrzałych gruszek oraz pomarańczy, które także od dłuższego czasu leżały na paterze. Po zblendowaniu owoców koktajl chcieliśmy dosłodzić miodem, ale okazało się, że owoce były wystarczająco słodkie. Jedna porcja była na tyle sycąca, że z pełnymi ale lekkimi brzuchami mogliśmy iść spać.
Smoothie z kaki i gruszek – składniki
- 2 kaki
- 2 dojrzałe gruszki
- 2 pomarańcze
|
Wykonanie
Kaki umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Gruszki umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki.
Z pomarańczy wycisnąć sok.
Do misy blendera przełożyć pokrojone owoce, wlać sok, dokładnie zblendować.
Smoothie z kaki i gruszek podawać od razu po przygotowaniu.
|
Podobne przepisy
