Potrawka z kurczaka z rosołu

M&B
Potrawka z kurczaka z rosołu

Czy potrawka z kurczaka z rosołu jest także Waszym wspomnieniem z dzieciństwa? Jeśli tak, to witajcie w klubie. 🙂 Jeśli nie, to czym prędzej przeczytajcie ten opis, aby zaraz po tym przejść do listy składników i sposobu wykonania tego prostego, smacznego dania.

Potrawka z kurczaka z rosołu – składniki

Dodatkowo:

  • koperek






Wykonanie

Mięso z rosołu oddzielić od kości, następnie pokroić na mniejsze kawałki.

Marchewki z rosołu pokroić w półplasterki lub kostkę.

Na patelnię wsypać mąkę, podsmażać kilka minut, aby nabrała złocistego koloru. Dodać masło, wymieszać z mąką (mogą zrobić się grudki), po czym wlać rosół i całość dokładnie wymieszać trzepaczką, by rozbić grudki. Gotować, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać mrożony groszek, kawałki kurczaka oraz pokrojoną marchewkę, gotować kilka minut. Na koniec wmieszać sok z cytryny, kremówkę oraz posiekany koperek.

Potrawkę z kurczaka z rosołu podawać z ugotowanym na sypko ryżem lub makaronem.






Potrawka z kurczaka z rosołu

Potrawka z kurczaka z rosołu

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Potrawka z kurczaka z rosołu
Autor
Opublikowane
Średnia ocen
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis