Sernik z mlekiem skondensowanym

M&B
Sernik z mlekiem skondensowanym

Zapraszamy na genialny, lekki, puszysty i wilgotny serniczek z dodatkiem mleka skondensowanego. Czujemy, że podobnie jak my, lubicie przepisy proste i łatwe do zrobienia, z małą ilością składników i ten dokładnie taki jest. Jeśli zastanawiacie się, jak zrobić sernik z mlekiem skondensowanym, przeczytajcie krótki opis, kompletujcie składniki i czym prędzej go róbcie. 🙂

Sernik z mlekiem skondensowanym – składniki






Wykonanie

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek.

Ser z wiaderka przełożyć do misy robota kuchennego, następnie wlać do niej mleko skondensowane, dodać żółtka oraz wsypać proszek budyniowy. Krótko zmiksować – tylko do połączenia się składników.

W osobnej misce białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, po czym wmieszać je w masę serową.

Masę wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy (25/25cm), wstawić do piekarnika nagrzanego do 160oC (z termoobiegiem). Piec 60 minut, w tym czasie nie otwierać piekarnika. Po upieczeniu sernik z mlekiem skondensowanym pozostawić przez 15 minut w zamkniętym piekarniku, później pozostawić w uchylonym do całkowitego wystygnięcia.






Sernik z mlekiem skondensowanym

Sernik z mlekiem skondensowanym

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Sernik z mlekiem skondensowanym
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis