Sałatka z tuńczyka z ryżem

M&B
Sałatka z tuńczyka z ryżem

Sałatka z tuńczyka i ryżu jest prosta i szybka do przygotowania, zawsze smakuje bardzo dobrze, a dodatkowo można zmieniać jej składniki. Nasza propozycja składa się z ryżu, tuńczyka w puszcze, kukurydzy, świeżego ogórka, ugotowanych jajek i szalotki. Taką sałatkę można przygotować na śniadanie, na posiłek do pracy lub jako danie na imprezę czy piknik na świeżym powietrzu.

Sałatka z tuńczyka z ryżem – składniki




Wykonanie

Ryż ugotować na sypko wg instrukcji na opakowaniu, odlać i przestudzić.

Ogórek umyć, pokroić w małą kostkę (wcześniej można go obrać).

Szalotkę obrać, pokroić w krążki.

Kukurydzę wysypać na sitko, przepłukać i pozostawić do odkapania.

Jajka obrać, pokroić w kostkę.

Do miski wsypać ryż, całą puszkę tuńczyka, kukurydzę, kawałki ogórka i jajek oraz szalotkę. Dodać majonez oraz śmietanę, składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sałatkę z tuńczyka i ryżu wstawić na godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Sałatka z tuńczyka z ryżem
Autor
Opublikowane
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis