Koktajl z jabłek i czerwonej kapusty

Koktajle kojarzą nam się z truskawkami, bananami, jagodami i ogólnie ze świeżymi letnimi owocami, które blendujemy z jogurtem, maślanką lub kefirem. Dzisiaj chcemy Wam pokazać, że zimą można zrobić równie pyszny i zdrowy koktajl owocowo-warzywny, wykorzystując czerwoną kapustę, jabłka i gotowy sok. Mieszanka zachwyca kolorem i pozytywnie zaskakuje smakiem – warto spróbować. 🙂
Koktajl z jabłek i czerwonej kapusty – składniki
- 100 g czerwonej kapusty
- 2 jabłka
- sok z 1/2 cytryny
- 500 ml soku jabłkowego
|
Przygotowanie
Kapustę umyć, usunąć zewnętrzne liście, wyciąć głąb, odważyć potrzebną ilość i posiekać.
Jabłka umyć, obrać, pokroić i usunąć gniazda nasienne.
Przy użyciu robota kuchennego lub blendera zmiksować wszystkie składniki koktajlu z jabłek i czerwonej kapusty.
|
Podobne przepisy
Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)

Przepis
Koktajl z jabłek i czerwonej kapusty
Autor
niecodziennikpary
Opublikowane
2 Komentarze
M&B
1 lutego 2016 at 10:24
Bardzo nas cieszy, że zainspirowaliśmy Ciebie do wypróbowania nowego nabytku. Koktajl na pewno wyjdzie pyszny. Pozdrawiamy. 🙂
Mamcia.6646
1 lutego 2016 at 09:01
Fajne przepisy akurat wczoraj zamowiłam na Mango Mikser bardzo przydatny bo mozna tez zmielic kawe orzechy pieprz Wielkie dzieki zaraz sobie skopiuje jesli mozna :)Irena