Koktajl z jabłek i czerwonej kapusty

M&B
Koktajl z jabłek i czerwonej kapusty

Koktajle kojarzą nam się z truskawkami, bananami, jagodami i ogólnie ze świeżymi letnimi owocami, które blendujemy z jogurtem, maślanką lub kefirem. Dzisiaj chcemy Wam pokazać, że zimą można zrobić równie pyszny i zdrowy koktajl owocowo-warzywny, wykorzystując czerwoną kapustę, jabłka i gotowy sok. Mieszanka zachwyca kolorem i pozytywnie zaskakuje smakiem – warto spróbować. 🙂

Koktajl z jabłek i czerwonej kapusty – składniki
  • 100 g czerwonej kapusty
  • 2 jabłka
  • sok z 1/2 cytryny
  • 500 ml soku jabłkowego




Przygotowanie

Kapustę umyć, usunąć zewnętrzne liście, wyciąć głąb, odważyć potrzebną ilość i posiekać.

Jabłka umyć, obrać, pokroić i usunąć gniazda nasienne.

Przy użyciu robota kuchennego lub blendera zmiksować wszystkie składniki koktajlu z jabłek i czerwonej kapusty.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Koktajl z jabłek i czerwonej kapusty
Autor
Opublikowane

2 Komentarze

  • M&B

    1 lutego 2016 at 10:24

    Bardzo nas cieszy, że zainspirowaliśmy Ciebie do wypróbowania nowego nabytku. Koktajl na pewno wyjdzie pyszny. Pozdrawiamy. 🙂

  • Mamcia.6646

    1 lutego 2016 at 09:01

    Fajne przepisy akurat wczoraj zamowiłam na Mango Mikser bardzo przydatny bo mozna tez zmielic kawe orzechy pieprz Wielkie dzieki zaraz sobie skopiuje jesli mozna :)Irena

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis