Sałatka z tortellini i ogórkiem małosolnym

M&B
Sałatka z tortellini i ogórkiem małosolnym

W czasie remontu często sięgaliśmy po tortellini, które najczęściej jedliśmy na obiad polane oliwą. Teraz, gdy mamy więcej czasu na gotowanie, nadal z chęcią sięgamy po ten produkt, ale częściej robimy różnorodne sałatki na kolacje. Ostatnią z nich jest sałatka z tortellini, ogórkiem małosolnym, rzodkiewkami, kukurydzą i papryką. Ten kolorowy i sycący posiłek można przygotować dosłownie w kilkanaście minut. 🙂

Sałatka z tortellini i ogórkiem małosolnym – składniki




Wykonanie

Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, pozostawić do wystygnięcia.

Ogórki małosolne pokroić w ćwierćplasterki.

Paprykę umyć, przekroić na pół, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić na kawałki.

Połówkę czerwonej cebuli obrać, pokroić w piórka.

Od rzodkiewek odciąć liście oraz ogonki, umyć je, pokroić na osiem części.

Szczypiorek opłukać, posiekać.

Kukurydzę odcedzić.

W misce wymieszać majonez oraz śmietanę, wsypać pokrojone składniki oraz kukurydzę, wymieszać. Dodać ugotowane tortellini, przemieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sałatka z tortellini i ogórkiem małosolnym jest gotowa do podania od razu po przygotowaniu.




Sałatka z tortellini i ogórkiem małosolnym

Sałatka z tortellini i ogórkiem małosolnym

Sałatka z tortellini i ogórkiem małosolnym

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Sałatka z tortellini i ogórkiem małosolnym
Autor
Opublikowane
Średnia ocen
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis