Pasta z makreli i twarożku

M&B
Pasta z makreli i twarożku

Pasta z makreli i twarożku to pomysł zaczerpnięty od Koleżanki z pracy, która zrobiła ją podczas jednego z wyjazdów. Ta pasta jest dla mnie nowością, bo u mnie w domu zawsze robiło się jedynie wersję z wędzonej makreli z jajkami. Muszę powiedzieć, że połączenie makreli i twarożku jest bardzo smakowite, a sama pasta to tylko kilka składników, które należy rozdrobnić i wymieszać. Taką pastę z makreli i twarożku można więc przygotować na późniejsze weekendowe śniadanie lub lekką i zdrową kolację.

Pasta z makreli i twarożku – składniki

  • 200 g wędzonej makreli
  • 125 g sera białego w kostce
  • 1 mała cebula
  • 4 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka koperku
  • sól, pieprz do smaku



Wykonanie

Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać i posypać szczyptą soli.

Koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.

Makrelę obrać ze skóry, usunąć ości i podzielić na mniejsze kawałki.

Do miseczki włożyć biały ser i makrelę, rozdrobnić widelcem. Dodać cebulę, majonez, koperek, dokładnie wymieszać do połączenia się składników, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Pastę z makreli i twarożku podawać ze świeżym lub chrupkim pieczywem.

pasta z makreli i twarogu




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Pasta z makreli i twarożku
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis