Kotlety mielone z indyka

M&B
Kotlety mielone z indyka

Nie zawsze możemy sobie pozwolić na dłuższe wspólne gotowanie, dlatego wtedy sięgamy po coś równie szybkiego, jak i prostego. Najważniejsze jest to, że razem spędzamy czas w kuchni. Tłuczone ziemniaki, surówka oraz kotlety mielone powstają szybko i zawsze smakują. W naszej wersji kotlety mielone z indyka nie mają panierki z bułki tartej, przez co są mniej kaloryczne – mój brzuch podwójnie się cieszy. 😉

Kotlety mielone z indyka – składniki

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżka bułki tartej
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka suszonej pietruszki
  • pieprz, sól do smaku
  • olej do smażenia




Przygotowanie

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą, cebulą pokrojoną w drobną kosteczkę oraz przyprawami. Podzielić na 6 części, każdą uformować w dłoniach w kształt kotlecika.

Na patelni rozgrzać olej, położyć przygotowane kotlety i smażyć na małym ogniu do uzyskania złocistego koloru.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Kotlety mielone z indyka
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis