Jajecznica z łososiem

M&B
Jajecznica z łososiem

Ciężko jest łączyć dietę z prowadzeniem bloga, bo jak się domyślacie, sporo i pysznie się gotuje oraz piecze, a potem wszystko ze smakiem się zjada. W niedzielny poranek pogodziliśmy zadowolenie naszego podniebienia z dozwolonymi produktami i przygotowaliśmy jajecznicę z łososiem. Dobrze mi znany wędzony łosoś i jajecznica w nowym wydaniu. Danie wyszło kolorowe, smaczne i sycące, więc z pewnością jeszcze nie raz zagości na naszym stole.

Jajecznica z łososiem – składniki

  • 5 jajek
  • 100 g łososia
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • pieprz, sól do smaku
  • olej do smażenia




Przygotowanie

Łososia podzielić na małe kawałki.

Natkę pietruszki umyć, posiekać.

Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę, zeszklić na średnim ogniu.

Jajka wbić do oddzielnego naczynia, rozmieszać, wlać na patelnię z cebulą. Wymieszać i znacznie zmniejszyć ogień. Od razu położyć łososia, oprószyć pieprzem, obsypać posiekaną natką pietruszki. Chwilę podsmażać, aż jajko się zetnie, a ryba nabierze ciepła.

Dopiero na talerzu jajecznicę z łososiem doprawić solą.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Jajecznica z łososiem
Autor
Opublikowane
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis