Jajecznica z łososiem
Ciężko jest łączyć dietę z prowadzeniem bloga, bo jak się domyślacie, sporo i pysznie się gotuje oraz piecze, a potem wszystko ze smakiem się zjada. W niedzielny poranek pogodziliśmy zadowolenie naszego podniebienia z dozwolonymi produktami i przygotowaliśmy jajecznicę z łososiem. Dobrze mi znany wędzony łosoś i jajecznica w nowym wydaniu. Danie wyszło kolorowe, smaczne i sycące, więc z pewnością jeszcze nie raz zagości na naszym stole.
Jajecznica z łososiem – składniki
- 5 jajek
- 100 g łososia
- 1 cebula
- natka pietruszki
- pieprz, sól do smaku
- olej do smażenia
|
Przygotowanie
Łososia podzielić na małe kawałki.
Natkę pietruszki umyć, posiekać.
Cebulę obrać, pokroić na drobną kostkę, zeszklić na średnim ogniu.
Jajka wbić do oddzielnego naczynia, rozmieszać, wlać na patelnię z cebulą. Wymieszać i znacznie zmniejszyć ogień. Od razu położyć łososia, oprószyć pieprzem, obsypać posiekaną natką pietruszki. Chwilę podsmażać, aż jajko się zetnie, a ryba nabierze ciepła.
Dopiero na talerzu jajecznicę z łososiem doprawić solą.
|