Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę - Martę i Bartka. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania.

Mazurek bez pieczenia z wafli

Print Friendly, PDF & Email

mazurek bez pieczenia z wafli

Gdy nie mamy już czasu na wielkanocne wypieki, mazurek bez pieczenia z wafli z masą orzechową i krówkową poleca się do zrobienia. 🙂 Tylko cztery składniki mazurka na waflach zagwarantują nam moc słodkości i zadowolenia. Dziecinnie prosty do wykonania świąteczny mazurek bez pieczenia w czasie świątecznego zabiegania zrobimy dosłownie w 10 minut, czyż to nie wspaniałe? 🙂

Mazurek bez pieczenia z wafli – składniki

  • 1 opakowanie wafli
  • 400 g kremu orzechowego typu Nutella
  • 1 opakowanie masy krówkowej o smaku orzechowym
  • 1/2 słoiczka dżemu śliwkowego lub porzeczkowego

Dodatkowo:

  • płatki migdałów
  • orzechy włoskie




Wykonanie

Na blacie rozłożyć folię spożywczą, tak aby ułożyć, a następnie przykryć nią wafle.

Położyć jeden blat wafla, rozsmarować na nim połowę masy krówkowej. Położyć drugi blat, lekko docisną i rozprowadzić na nim połowę kremu orzechowego. Ułożyć i docisnąć kolejny blat i rozsmarować resztę masy krówkowej. Na kolejnym blacie rozprowadzić dżem, przykryć go ostatnim blatem i docisnąć. Tak przygotowane wafle zawinąć w folię spożywczą, przenieść w chłodne miejsce i lekko docisnąć np. układając grubsze czasopisma lub książki. Pozostawić na kilka godzin.

Mazurek bez pieczenia z wafli przed podaniem posmarować pozostałą częścią kremu orzechowego, pokroić na kawałki, każdy ozdobić płatkami migdałów i orzechami włoskimi.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Potrawa
Mazurek bez pieczenia z wafli
Opublikowana

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *