Tatar ze śledzia

M&B
Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia rzutem na taśmę pojawia się na naszej stronie przed Wigilią. Dla nas nadszedł czas zasłużonego odpoczynku od blogowania, a dla Was być może są to już ostatnie poszukiwania sprawdzonych przepisów na świąteczne dania. Tatar jest naszym trzynastym przepisem w tym miesiącu, sami zastanawiamy się, jak tego dokonaliśmy. 🙂 Motywacją do gotowania, pieczenia, robienia zdjęć, pisania i publikowania przepisów jesteście Wy, którzy w grudniu bardzo licznie odwiedzacie naszą stronę. A co do tatara ze śledzia, to przewidujemy, że będzie gwiazdą na naszym świątecznym stole. 😉

Tatar ze śledzia – składniki






Wykonanie

Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z miodem.

Ogórki kiszone i marynowane grzyby pokroić w drobną kostkę.

Śledzie odsączyć z zalewy, pokroić na długie paski, a następnie w drobną kostkę.

Filety ze śledzi wymieszać z musztarda francuską i słodko-ostrą.

Tatar ze śledzia najlepiej prezentuje się ułożony warstwowo, w tym celu można wykorzystać okrągłą wykrawaczkę do ciastek. Taką foremkę ułożyć na talerzu, wyłożyć pierwszą warstwę ze śledzi w oleju, docisnąć ją łyżeczką. Na niej kolejno wykładać i dociskać ogórki kiszone, czerwoną cebulę, a na wierzch wyłożyć marynowane grzyby. Całość można ozdobić małymi marynowanymi grzybkami, marynowaną cebulką lub papryką.






Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Tatar ze śledzia
Autor
Opublikowane
Średnia ocen
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis