Surówka z kiszonych ogórków

Trzy składniki i surówka z kiszonych ogórków jest gotowa. Nie trzeba nawet niczym jej doprawiać, bo sól jest z ogórków, słodycz z jabłek i lekka ostrość z cebuli, co w połączeniu daje bardzo dobry i zrównoważony smak, idealnie pasujący do codziennych obiadów. Surówka z kiszonych ogórków w domu była jedną z kilku najczęściej pojawiających się na stole, bo jest także bardzo szybka w przygotowaniu, wystarczy kilka minut i można ją odstawić do przegryzienia się smaków.
Surówka z kiszonych ogórków – składniki
- 400 g kiszonych ogórków
- 350 g jabłek
- 1/2 małej cebuli (zwykłej lub czerwonej)
|
Przygotowanie
Na tarce na dużych oczkach najpierw zetrzeć ogórki, następnie jabłka i od razu mieszać je z ogórkami, żeby nie zrobiły się brązowe. Dodać posiekaną na drobną kostkę cebulę i wymieszać.
Surówkę z kiszonych ogórków zostawić na kilkadziesiąt minut, żeby smaki się przegryzły.
|
Podobne przepisy
Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)

Przepis
Surówka z kiszonych ogórków
Autor
niecodziennikpary
Opublikowane