Surówka z kiszonych ogórków

M&B
Surówka z kiszonych ogórków

Trzy składniki i surówka z kiszonych ogórków jest gotowa. Nie trzeba nawet niczym jej doprawiać, bo sól jest z ogórków, słodycz z jabłek i lekka ostrość z cebuli, co w połączeniu daje bardzo dobry i zrównoważony smak, idealnie pasujący do codziennych obiadów. Surówka z kiszonych ogórków w domu była jedną z kilku najczęściej pojawiających się na stole, bo jest także bardzo szybka w przygotowaniu, wystarczy kilka minut i można ją odstawić do przegryzienia się smaków.

Surówka z kiszonych ogórków – składniki




Przygotowanie

Na tarce na dużych oczkach najpierw zetrzeć ogórki, następnie jabłka i od razu mieszać je z ogórkami, żeby nie zrobiły się brązowe. Dodać posiekaną na drobną kostkę cebulę i wymieszać.

Surówkę z kiszonych ogórków zostawić na kilkadziesiąt minut, żeby smaki się przegryzły.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Surówka z kiszonych ogórków
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis