Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę - Martę i Bartka. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania.

Lukier z białek

Print Friendly, PDF & Email

lukier z białek

Przy ozdabianiu wielu ciast i ciasteczek wykorzystywany jest lukier. Jest wiele sposobów na jego przygotowanie, my przedstawiamy jeden z nich – lukier na białkach. Lukier królewski doskonale sprawdził się przy wykańczaniu tegorocznych pączków oraz kilku innych wypieków.

Składniki na lukier z białek

  • 1 białko
  • 100 g cukru pudru
  • 1 łyżka rumu lub soku z cytryny




Wykonanie

Białko z cukrem pudrem energicznie mieszać widelcem, aż stanie się białe i gęste. Dodać rum lub sok z cytryny i ponownie chwilę mieszać.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Lukier z białek
Autor
Opublikowane

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *