Lukier z białek

M&B
lukier z białek

Przy ozdabianiu wielu ciast i ciasteczek wykorzystywany jest lukier. Jest wiele sposobów na jego przygotowanie, my przedstawiamy jeden z nich – lukier z białek. Lukier królewski doskonale sprawdził się przy wykańczaniu pączków, pierniczków, ciasteczek oraz tortów.

Lukier z białek – składniki

  • 1 białko
  • 100 g cukru pudru
  • 1 łyżka rumu lub soku z cytryny




Wykonanie

Białko z cukrem pudrem energicznie mieszać widelcem, aż stanie się białe i gęste. Dodać rum lub sok z cytryny i ponownie chwilę mieszać.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Lukier z białek
Autor
Opublikowane
Średnia ocen
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis