Kotlety mielone z pieczarkami

M&B
Kotlety mielone z pieczarkami

Kotlety mielone z pieczarkami to dobry pomysł na urozmaicenie tradycyjnych kotletów z mięsa mielonego. Podsmażone na maśle pieczarki oraz dodatek natki pietruszki wzbogacają smak mięsa, czyniąc ze zwykłych mielonych zupełnie inny dodatek do obiadu.

Składniki na kotlety mielone z pieczarkami

  • 500 g mięsa mielonego
  • 300 g pieczarek
  • 50 g masła
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 1-2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz do smaku

Dodatkowo:

  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania




Wykonanie

Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać masło, wrzucić na nie pieczarki, dusić, aż woda odparuje. Przestudzić.

Do miski przełożyć mięso mielone, pieczarki, wbić jajko, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz bułkę tartą. Dokładnie wyrobić ręką, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z mięsa formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej.

Na patelni rozgrzać olej, kotlety mielone z pieczarkami smażyć z obu stron do zrumienienia.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Kotlety mielone z pieczarkami
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis