Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

M&B
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą to szybki i prosty poczęstunek dla każdego łasucha. Potrzebne są dwa gotowe produkty, trochę mleka i już można zabierać się za przygotowanie słodkich rogalików. Cały etap można sobie ułatwić, smarując cały płat ciasta francuskiego nutellą, a dopiero później go dzielić, ale wtedy podczas pieczenia duża część czekolady może wydostać się na zewnątrz. Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą są naprawdę dobre, więc może od razu nie ograniczać się do tylko jednego opakowania ciasta? 🙂

Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą – składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 słoik nutelli
  • odrobina mleka




Przygotowanie

Ciasto francuskie wyjąć z lodówki 10 minut przed przygotowywaniem rogalików. Następnie rozłożyć je i podzielić wzdłuż krótszej krawędzi na 4 jednakowe prostokąty. Każdy z nich przeciąć po przekątnej, otrzymując 8 dużych trójkątów.

Każdy z kawałków posmarować cienką warstwą nutelli, najlepiej zostawiając nieposmarowane brzegi, żeby czekolada nie wypływała podczas pieczenia.

Trójkąty zwijać od szerokiej ku cienkiej części. Rogaliki na koniec pokryć odrobiną mleka.

Piekarnik nastawić na 220oC, rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą piec z termoobiegiem 13-15 minut, aż ciasto się zarumieni.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą
Autor
Opublikowane

1 Komentarze

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis