Pasta z makreli
W tym tygodniu (od 16-23 października) w szkołach prowadzona jest akcja „Tydzień Dobrego Chleba”. Aby i Was zachęcić do jedzenia zdrowego chleba – najlepiej wypiekanego na zakwasie – przygotowaliśmy smaczny dodatek do pieczywa. Jest on nam dobrze znany z domów rodzinnych, prosty do wykonania i niezmiennie smaczny. Zdrowe, bogate w witaminy składniki pasty z makreli idealnie komponują się z dobrej jakości pieczywem.
Pasta z makreli – składniki
- 1 wędzona makrela
- 1 średnia cebula
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki majonezu
- szczypta słodkiej papryki
- sól, pieprz do smaku
|
Przygotowanie
Makrelę obrać ze skóry, pozbawić ości i rozdrobnić.
Cebulę obrać i drobno pokroić.
Jajka obrać, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do miski włożyć makrelę, cebulę, jajka. Dodać majonez, wymieszać i doprawić do smaku. Pasta z makreli jest gotowa do podania.
|
Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
Przepis
Pasta z makreli
Autor
niecodziennikpary
Opublikowane