Makaron ze szpinakiem i serem feta jest prosty i szybki w wykonaniu. Zawsze się znajdzie wystarczająco czasu, żeby przygotować sobie taki ciepły posiłek. Makaron ze szpinakiem i greckim serem feta najlepiej doprawić na samym końcu, ponieważ feta jest słona, dla podkreślenia smaku warto też całość posypać płatkami chili.
Składniki na makaron ze szpinakiem i serem feta
- 450 g szpinaku mrożonego
- 200 g sera feta
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki śmietany kremówki 30%
- kilka pomidorków koktajlowych lub papryczkowych
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
- makaron
|
Przygotowanie
Na patelnię wyłożyć szpinak, wlać olej, podsmażać, aż nadmiar wody wyparuje.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz część pokrojonego w kostkę sera feta, wymieszać. Chwilę jeszcze trzymać na ogniu, żeby ser się podgrzał i lekko zmiękł. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Makaron ze szpinakiem i serem feta podawać z ugotowanym makaronem, ozdobić pozostałymi kostkami fety i pomidorkami koktajlowymi.
|
Podobne przepisy
