Makaron ze szpinakiem i serem feta

M&B
makaron ze szpinakiem i serem feta

Makaron ze szpinakiem i serem feta jest prosty i szybki w wykonaniu. Zawsze się znajdzie wystarczająco czasu, żeby przygotować sobie taki ciepły posiłek. Makaron z mrożonym szpinakiem i grecką fetą najlepiej doprawić na samym końcu, ponieważ feta jest słona, a dla podkreślenia smaku warto całość dodatkowo posypać płatkami chili.

Składniki na makaron ze szpinakiem i serem feta

  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 200 g sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietany kremówki 30%
  • kilka pomidorków koktajlowych lub papryczkowych
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • makaron




Przygotowanie

Na patelnię wyłożyć szpinak, wlać olej, podsmażać, aż nadmiar wody wyparuje.

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz część pokrojonego w kostkę sera feta, wymieszać. Chwilę jeszcze trzymać na ogniu, żeby ser się podgrzał i lekko zmiękł. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Makaron ze szpinakiem i fetą podawać z ugotowanym makaronem, ozdobić pozostałymi kostkami fety i pomidorkami koktajlowymi.




makaron ze szpinakiem i serem feta

makaron ze szpinakiem i serem feta

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Makaron ze szpinakiem i serem feta
Autor
Opublikowane
Średnia ocen
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis