Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę - Martę i Bartka. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania.

Makaron ze szpinakiem i serem feta

Print Friendly, PDF & Email

makaron ze szpinakiem i serem feta

Makaron ze szpinakiem i serem feta jest prosty i szybki w wykonaniu. Zawsze się znajdzie wystarczająco czasu, żeby przygotować sobie taki ciepły posiłek. Makaron ze szpinakiem i serem feta najlepiej doprawić na samym końcu, ponieważ feta jest słona, dla podkreślenia smaku warto też całość posypać płatkami chili.

Składniki na makaron ze szpinakiem i serem feta

  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 200 g sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietany kremówki 30%
  • kilka pomidorków koktajlowych lub papryczkowych
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • makaron




Przygotowanie

Na patelnię wyłożyć szpinak, wlać olej, podsmażać, aż nadmiar wody wyparuje.

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz część pokrojonego w kostkę sera feta, wymieszać. Chwilę jeszcze trzymać na ogniu, żeby ser się podgrzał i lekko zmiękł. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Makaron ze szpinakiem i serem feta podawać z ugotowanym makaronem, ozdobić pozostałymi kostkami fety i pomidorkami koktajlowymi.




makaron ze szpinakiem i serem feta

makaron ze szpinakiem i serem feta

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Makaron ze szpinakiem i serem feta
Autor
Opublikowane

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *