Szparagi smażone z szynką i serem

M&B
Szparagi smażone z szynką i serem

Od dłuższego czasu przymierzamy się do prezentowania naszych przepisów w wersji wideo. Robiąc szparagi smażone z szynką i serem, testowaliśmy oświetlenie, ustawienie statywu z aparatem oraz długość ujęć. Pracy i zabawy było przy tym sporo, przygotowanie obiadu trwało o wiele dłużej, ale pierwsze techniczne spostrzeżenia już mamy zanotowane. Na razie sposób przygotowania możecie przeczytać, a efekty naszej pracy oglądać jedynie na zdjęciach.

Składniki na szparagi smażone z szynką i serem

  • 500 g białych szparagów
  • 250 g szynki (duże plastry)
  • 250 g sera żółtego (duże plastry)
  • 1 jajko
  • mąka do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz




Wykonanie

Szparagi obrać, zaczynając poniżej główki, umyć, odciąć zdrewniałe końcówki.

W dużym garnku zagotować wodę, wsypać sól i cukier, wrzucić masło. Włożyć szparagi, gotować 15 minut. Wyjąć na talerz, pozostawić do przestygnięcia.

Na płytkim talerzu rozkłócić jajko, lekko posolić i popieprzyć, na dwa osobne talerze wysypać mąkę i bułkę tartą.

Po dwa białe szparagi zawijać w żółty ser, następnie w szynkę, całość spiąć dwiema wykałaczkami, przekłuwając oba szparagi. Każdą porcję obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej.

Na patelni rozgrzać olej, smażyć szparagi zawinięte w szynkę i ser na złoty kolor z obu stron.

Szparagi smażone z szynką i serem bardzo dobrze smakują zarówno na gorąco, jak i na zimno.




szparagi smażone z szynką i serem

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Szparagi smażone z szynką i serem
Opublikowane
Średnia ocen
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis