Smażone piersi z kaczki

M&B
smażone piersi kaczki

Przygotowując się do przyrządzenia piersi z kaczki, zastanawialiśmy się, jakim sposobem to zrobić. Nie chcieliśmy jak zwykle piec jej długo w piekarniku, lecz wypróbować metodę krótkiego smażenia na patelni. Podchodziliśmy do tego trochę sceptycznie, gdyż wydawało nam się, że po kilku minutach mięso będzie jeszcze surowe. Ponieważ do odważnych świat należy, pierś z kaczki została poddana próbie, z której wyszła zwycięsko – była miękka i soczysta, a jeżeli nie lubicie krwistego mięsa smażone piersi z kaczki trzymajcie trochę dłużej na patelni” . 🙂

Smażone piersi z kaczki – składniki




Przygotowanie

Piersi z kaczki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i naciąć skórę ostrym nożem, uważając, aby nie przeciąć mięsa. Oprószyć obficie solą oraz pieprzem.

Piersi położyć skórą do dołu na zimnej i suchej patelni. Smażyć na średnim ogniu około 7-8 minut, przewrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 3-4 minuty. Zdjąć z patelni, pozostawić na talerzu przez ok. 5 minut, aby mięso odpoczęło.

Jeśli chcemy, aby mięso było bardziej wysmażone, należy piersi kaczki smażyć minutę dłużej z każdej strony.

Smażone piersi z kaczki wybornie smakują z kluskami śląskimi lub pieczonymi ziemniakami.




Smażone piersi z kaczki

Smażone piersi z kaczki

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Smażone piersi z kaczki
Autor
Opublikowane
Średnia ocen
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis