Tortilla z kurczakiem i warzywami

Tortille należą do jedzenia typu fast food ale jako jedne z nielicznych nie są niezdrowe. Mieszanka warzyw i kurczaka pozwalają się nasycić bez dostarczania organizmowi zbędnego tłuszczu. Tortilla z kurczakiem i warzywami jest szybka w przygotowaniu i można ją wzbogacić o ulubione dodatki. Bardzo dobrze pasuje do nich sos czosnkowy lub salsa warzywna.
Tortilla z kurczakiem i warzywami – składniki
- 4 tortille
- 1 filet z piersi kurczaka
- 1/2 opakowania miksów świeżych sałat
- 4 łyżki kukurydzy konserwowej
- 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
- 1/2 cebuli
- 3 łyżki oliwy
- 1 posieka ząbek czosnku
- 1/4 łyżeczki kolendry
- 1/4 łyżeczki posiekanej papryczki chilli
|
Przygotowanie
Oliwę wymieszać z kolendrą, czosnkiem, chilli. Włożyć pokrojoną pierś z kurczaka, wymieszać i odstawić na godzinę.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Kukurydzę i fasolę opłukać i odsączyć (na osobnych sitkach).
Tortille podgrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na środek każdej z nich nałożyć sałaty, mięso, kukurydzę, fasolę i cebulę. Dolną część zagiąć do środka, następnie boczne, z których jedną część włożyć w drugą.
Tortille można podawać z sosem czosnkowym lub salsą pomidorową.
|
Podobne przepisy
