Surówka z białej rzodkwi

M&B
Surówka z białej rzodkwi

Często zastanawiamy się jaki dodatek do obiadu wybrać i zazwyczaj robimy proste surówki lub otwieramy gotowe warzywa zamarynowane jesienią. Tym razem kupiliśmy dorodną białą rzodkiew, z której przygotowaliśmy prostą i szybką surówkę z dodatkiem jabłka. Ta łatwa surówka dostarczyła naszym organizmom mnóstwo witamin i soli mineralnych oraz małej ilości kalorii. Spożywanie białej rzodkwi zalecane jest zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, warto więc rozejrzeć się po sklepowych półkach i po zakupie przygotować pyszną i zdrową surówkę z białej rzodkwi.

Surówka z białej rzodkwi – składniki

  • 1 biała rzodkiew
  • 1 duże jabłko
  • kilka łyżek rodzynek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • cukier i sól gruboziarnista do smaku




Wykonanie

Rzodkiew obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Jabłko umyć i obrać, usunąć gniazdo nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do rzodkwi, wsypać rodzynki i wlać sok z cytryny, wymieszać.

Surówkę z białej rzodkwi doprawić do smaku cukrem i solą gruboziarnistą.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Surówka z białej rzodkwi
Autor
Opublikowane
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis