Smoothie z mango, szpinaku i banana
Po wczorajszym raczeniu się pączkami z serkiem mascarpone, dzisiaj mały detoks smoothie z mango, szpinaku i banana. Gęste, sycące i wiosennie zielone, tego nam trzeba było dzisiejszego wieczoru. 🙂 Jak zwykle w przypadku smoothie roboty było niewiele, najwięcej czasu poświęciliśmy na obranie mango, a potem reszta poszła jak po maśle. Smoothie ze szpinakiem, bananem i mango – polecamy to wspaniałe smakowe połączenie w kolorze soczystej zieleni. 🙂
Składniki na smoothie z mango, szpinaku i banana
|
Wykonanie
Mango umyć, przekroić wzdłuż na pół na pół. Za pomocą noża oddzielić owoc od skórki i pestki. Przełożyć do misy malaksera.
Banana obrać, podzielić na kilka części i dołożyć do malaksera. Dodać także umyte liście szpinaku oraz jogurt. Całość zblendować do rozdrobnienia i połączenia się składników.
Koktajl z mango, szpinaku i banana można schłodzić w lodówce lub od razu rozlać do szklanek.
|