Smoothie z ananasem, szpinakiem i jarmużem
Wczoraj był dzień, w który dogadzaliśmy swoim podniebieniom – na obiad wieprzowina po chińsku, na deser cytrynowa babka z majonezem, a wieczorem zrobiliśmy smoothie z ananasem, świeżym szpinakiem i świeżym jarmużem. 🙂 To kolejna nasza propozycja bardzo udanie łącząca owoce z warzywami. Porządna porcja zielonego smoothie w szklance zastąpiła nam wieczorny posiłek, dostarczając dużo witamin, a mało kalorii. 🙂
Smoothie z ananasem, szpinakiem i jarmużem – składniki
- 1/2 dojrzałego ananasa
- 100 g świeżych liści szpinaku
- 40 g świeżego jarmużu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 400 ml soku jabłkowego
|
Wykonanie
Ananas obrać, usunąć twardy środek, pokroić na mniejsze kawałki.
Liście szpinaku i jarmuż opłukać, pozostawić na sitku do odkapania.
Do miski wlać sok z jabłek i cytryny, włożyć pozostałe składniki, dokładnie zblendować.
|
Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
Przepis
Smoothie z ananasem, szpinakiem i jarmużem
Autor
niecodziennikpary
Opublikowane
1 Komentarze
Vei
10 kwietnia 2016 at 21:00
Zdrowo, pysznie i lekko – w sam raz na wiosnę. Koniecznie spróbuję zrobić sama 🙂