Smoothie z ananasem, szpinakiem i jarmużem

M&B
Smoothie z ananasem, szpinakiem i jarmużem

Wczoraj był dzień, w który dogadzaliśmy swoim podniebieniom – na obiad wieprzowina po chińsku, na deser cytrynowa babka z majonezem, a wieczorem zrobiliśmy smoothie z ananasem, świeżym szpinakiem i świeżym jarmużem. 🙂 To kolejna nasza propozycja bardzo udanie łącząca owoce z warzywami. Porządna porcja zielonego smoothie w szklance zastąpiła nam wieczorny posiłek, dostarczając dużo witamin, a mało kalorii. 🙂

Smoothie z ananasem, szpinakiem i jarmużem – składniki
  • 1/2 dojrzałego ananasa
  • 100 g świeżych liści szpinaku
  • 40 g świeżego jarmużu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 400 ml soku jabłkowego




Wykonanie

Ananas obrać, usunąć twardy środek, pokroić na mniejsze kawałki.

Liście szpinaku i jarmuż opłukać, pozostawić na sitku do odkapania.

Do miski wlać sok z jabłek i cytryny, włożyć pozostałe składniki, dokładnie zblendować.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Smoothie z ananasem, szpinakiem i jarmużem
Autor
Opublikowane

1 Komentarze

  • Vei

    10 kwietnia 2016 at 21:00

    Zdrowo, pysznie i lekko – w sam raz na wiosnę. Koniecznie spróbuję zrobić sama 🙂

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis