Śliwki w boczku

M&B
Śliwki w boczku

Śliwki w boczku to szybka, smaczna i prosta do zrobienia jesienna przekąska, wprost idealna na małe przyjęcie lub romantyczną kolację we dwoje. Tej dawno u nas nie było, praca, a ostatnio także praca nad stronką, zabierają nam mnóstwo czasu. Dzisiejszego wieczoru planujemy usiąść wspólnie do stołu, zapalić świece, włączyć muzykę z naszej listy, a także nalać wina do kieliszków. Śliwki w boczku będą wykwintnym początkiem naszego sobotniego spotkania, przygotujemy je wcześniej, a gdy stół już będzie gotowy, szybko usmażymy na patelni i rozpoczniemy wspólny wieczór. 🙂

Śliwki w boczku – składniki

  • 16 śliwek węgierek
  • 16 cienkich plasterków boczku wędzonego
  • 100 g śmietankowego serka kanapkowego
  • olej do smażenia




Przygotowanie

Śliwki umyć, odsączyć, przeciąć wzdłuż tak, aby nie rozdzielić połówek do końca. Usunąć pestki.

Miejsce po pestkach wypełnić serkiem, następnie śliwki zawinąć w boczek.

Śliwki w boczku smażyć z każdej strony na średnim ogniu do zrumienienia się boczku.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Śliwki w boczku
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis