Salsa pomidorowa z miętą

M&B
Salsa pomidorowa z miętą

Bardzo lubimy takie warzywne mieszanki, sprawdzają się one głównie jako dodatek do grillowanego mięsa lub do nachos. Nasz meksykański sos zawiera jedynie kilka składników, które w sezonie każdy powinien mieć w domu, więc łatwo będzie go przygotować i oczywiście rozsmakować się w salsie pomidorowej z miętą.

Salsa pomidorowa z miętą – składniki
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka świeżej, posiekanej mięty
  • 1/3 chilli (bez pestek)
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz do smaku




Wykonanie

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Chilli bardzo drobno posiekać.

Do miseczki włożyć wszystkie warzywa, dodać miętę oraz oliwę. Salsę pomidorową doprawić do smaku solą i pieprzem.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Salsa pomidorowa z miętą
Autor
Opublikowane

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis