Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem i papryką

M&B
Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem i papryką

Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem świetnie sprawdzi się podczas grilla, a patrząc na słońce za oknem, można powiedzieć, że wreszcie sezon ma udane otwarcie. Sałatkę można także zapakować do lunchboxa i zabrać ze sobą na piknik na łonie natury lub jako drugie śniadanie do pracy. Zaletą sałatki z tuńczykiem i makaronem z zupek chińskich, oprócz smaku, jest także szybkość jej przygotowania, gdyż wystarczy część składników odsączyć, a część pokroić.

Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem i papryką – składniki






Wykonanie

Makaron z zupek chińskich połamać, wsypać do miski, dodać jedno opakowanie przyprawy z zupki. Zalać gorącą wodą, pozostawić na czas podany na opakowaniu, po czym odcedzić.

Papryki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i białe błonki, pokroić w małą kostkę.

Kukurydzę i groszek wysypać na sitko, pozostawić do odkapania.

Natkę pietruszki opłukać, posiekać.

Do miski przełożyć makaron, wsypać papryki, kukurydzę oraz groszek, natkę pietruszki i odsączonego z zalewy i rozdrobnionego tuńczyka. Dodać majonez i śmietanę, przemieszać składniki, na koniec sałatkę z zupek chińskich z tuńczykiem doprawić do smaku solą oraz pieprzem.






Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem i papryką

Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem i papryką

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem i papryką
Autor
Opublikowane
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis