Pasta z makreli z oliwkami i suszonymi pomidorami

M&B
Pasta z makreli z oliwkami i suszonymi pomidorami

Od dłuższego czasu nie robiliśmy żadnej pasty na śniadanie, czas więc to nadrobić. Spośród kilku pomysłów na dodatki wybraliśmy wersję pasty z makreli z oliwkami i suszonymi pomidorami. Ta prosta rybna pasta z białym serem doskonale smakowała ze świeżym chrupiącym pieczywem. Sobotnie śniadanie przypadło nam do gustu i już podczas niego zastanawialiśmy się nad innymi dodatkami do kolejnej pasty z makreli.

Pasta z makreli z oliwkami i suszonymi pomidorami- składniki

  • 1 średnia wędzona makrela
  • 250 g białego sera
  • 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju
  • 1/2 słoiczka czarnych oliwek
  • 1/2 małej cebuli
  • 4-5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz do smaku




Wykonanie

Mięso makreli oddzielić od skóry i ości, przełożyć do miski. Dodać biały ser i pognieść razem.

Oliwki i pomidory wyjąć z zalew, osączyć i pokroić na mniejsze kawałki.

Cebulę obrać, drobno posiekać.

Do białego sera i makreli wsypać oliwki, suszone pomidory i cebulę, dodać majonez, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Pastę z makreli można podawać z pieczywem, pieczywem chrupkim lub krakersami.




Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Pasta z makreli z oliwkami i suszonymi pomidorami
Opublikowane
Średnia ocen
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

1 Komentarze

  • Zuza

    1 października 2017 at 01:57

    ale nabrałam chętki na makrelę 🙂

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis