Papryki nadziewane serkiem

M&B
Papryki nadziewane serkiem

Karnawa艂 czas zacz膮膰 z dobrym jedzeniem. 馃檪 Na dobry pocz膮tek nowego roku proponujemy lekk膮 przek膮sk臋 z nadziewanych serkami kolorowych papryk. Takie antipasti jest 艂atwe i szybkie do zrobienia, efektownie wygl膮da na imprezowym stole, a ma艂e porcje sprawiaj膮, 偶e ch臋tnie si臋 po nie si臋ga. Papryki nadziewane serkiem mo偶na zrobi膰, u偶ywaj膮c tak偶e papryczek czere艣niowych lub szpiczastych s艂odkich papryk, b臋dzie mniej kolorowo, ale tak samo smacznie. 馃檪

Papryki nadziewane serkiem – sk艂adniki

Dodatkowo:

  • 100 ml oleju
  • 50 ml oliwy
  • 3 z膮bki czosnku
  • 1 kawa艂ek papryki chili
  • kilka igie艂ek rozmarynu




Wykonanie

Czosnek obra膰, pokroi膰 w plasterki.

Do garnka wla膰 olej oraz oliw臋, doda膰 czosnek, papryczk臋 chili i igie艂ki rozmarynu. Podgrzewa膰 na ma艂ym ogniu przez 10 minut. Odstawi膰 do wystygni臋cia.

Kolorowe papryczki umy膰, przekroi膰 wzd艂u偶 na p贸艂, usun膮膰 pestki. Papryczki prze艂o偶y膰 do garnka, zala膰 zimn膮 wod膮, wla膰 ocet. Postawi膰 na ogniu, doprowadzi膰 do wrzenia, gotowa膰 3 minuty. Po tym czasie papryczki prze艂o偶y膰 do miski z bardzo zimn膮 wod膮, aby je zahartowa膰. Ods膮czy膰 na sitku, nast臋pnie dok艂adnie osuszy膰 papierowym r臋cznikiem.

Do naczynia prze艂o偶y膰 wszystkie serki, zmiksowa膰, aby nada膰 puszysto艣ci. Podzieli膰 na trzy cz臋艣ci, do jednej doda膰 posiekany koperek, do drugiej posiekany szczypiorek, a trzeci膮 pozostawi膰 bez dodatk贸w – ka偶d膮 wersj臋 doprawi膰 do smaku sol膮 oraz pieprzem.

Po艂贸wki papryk nadziewa膰 serowymi pastami i uk艂ada膰 na p贸艂misku. Na koniec papryki nadziewane serkiem pola膰 wcze艣niej przygotowan膮 aromatyzowan膮 oliw膮. Wstawi膰 do lod贸wki na kilka godzin.




Papryki nadziewane serkiem

Papryki nadziewane serkiem

Oce艅 nasze danie. Dzi臋kujemy. :-)
recipe image
Przepis
Papryki nadziewane serkiem
Autor
Opublikowane
UDOST臉PNIJ TEN PRZEPIS

Podziel si臋 swoj膮 opini膮 o tym przepisie

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczy膰 spam. Dowiedz si臋 wi臋cej jak przetwarzane s膮 dane komentarzy.

Poprzedni przepis Nast臋pny przepis