Leczo z dynią

M&B
Leczo z dynią

Od bardzo dawna nie robiliśmy żadnego leczo, prawie już zapomnieliśmy, że takie danie w ogóle istnieje. Lato już się skończyło, zanim się obejrzymy, nastanie już późna jesień, więc to niemalże ostatnia chwila, żeby korzystać z warzyw i przygotować leczo z dynią. W tym przepisie oczywiście także wykorzystaliśmy dynię Hokkaido i dla nikogo nie będzie zaskoczeniem, gdy napiszemy, że idealnie się znalazła w tym kolorowym gronie i bardzo ładnie prezentowała się na talerzu.

Leczo z dynią – składniki




Przygotowanie

Dynię umyć, wydrążyć pestki z miękką częścią, obrać ze skórki, odważyć 300 g i pokroić w kostkę.

Pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę. Wszystkie pozostałe warzywa umyć. Z papryk usunąć gniazda nasienne. Cukinię, pomidory, papryki pokroić w dużą kostkę, a papryczkę chilli drobno posiekać (bez pestek).

Do garnka wlać rosół lub wywar warzywny, wrzucić wszystkie warzywa, gotować 15 minut na średnim ogniu. Pod koniec gotowania leczo z dynią doprawić papryką w proszku, solą i pieprzem.




Leczo z dynią

Leczo z dynią

Oceń nasze danie. Dziękujemy. :-)
recipe image
Przepis
Leczo z dynią
Autor
Opublikowane
UDOSTĘPNIJ TEN PRZEPIS

Podziel się swoją opinią o tym przepisie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Poprzedni przepis Następny przepis