Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Surówka z kiszonych ogórków

Print Friendly, PDF & Email

surówka z kiszonych ogórków

Trzy składniki i surówka z kiszonych ogórków jest gotowa. Nie trzeba nawet niczym jej doprawiać, bo sól jest z ogórków, słodycz z jabłek i lekka ostrość z cebuli, co w połączeniu daje bardzo dobry i zrównoważony smak, idealnie pasujący do codziennych obiadów. Surówka z kiszonych ogórków w domu była jedną z kilku najczęściej pojawiających się na stole, bo jest także bardzo szybka w przygotowaniu, wystarczy kilka minut i można ją odstawić do przegryzienia się smaków.

Składniki na surówkę z kiszonych ogórków

  • 400 g kiszonych ogórków
  • 350 g jabłek
  • 1/2 małej cebuli (zwykłej lub czerwonej)




Przygotowanie

Na tarce na dużych oczkach najpierw zetrzeć ogórki, następnie jabłka i od razu mieszać je z ogórkami, żeby nie zrobiły się brązowe. Dodać posiekaną na drobną kostkę cebulę i wymieszać.

Surówkę z kiszonych ogórków zostawić na kilkadziesiąt minut, żeby smaki się przegryzły.




Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.