Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Smoothie z ananasem, szpinakiem i jarmużem

Print Friendly, PDF & Email

smoothie_z_ananasem_szpinakiem_i_jarmużem

Wczoraj był dzień, w który dogadzaliśmy swoim podniebieniom – na obiad wieprzowina po chińsku, na deser cytrynowa babka z majonezem, a wieczorem zrobiliśmy smoothie z ananasem, świeżym szpinakiem i świeżym jarmużem. 🙂 To kolejna nasza propozycja bardzo udanie łącząca owoce z warzywami. Porządna porcja zielonego smoothie w szklance zastąpiła nam wieczorny posiłek, dostarczając dużo witamin, a mało kalorii. 🙂

Składniki
  • 1/2 dojrzałego ananasa
  • 100 g świeżych liści szpinaku
  • 40 g świeżego jarmużu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 400 ml soku jabłkowego




Wykonanie

Ananas obrać, usunąć twardy środek, pokroić na mniejsze kawałki.

Liście szpinaku i jarmuż opłukać, pozostawić na sitku do odkapania.

Do miski wlać sok z jabłek i cytryny, włożyć pozostałe składniki, dokładnie zblendować.




1 Komentarz

  1. Vei
    10 kwietnia 2016    

    Zdrowo, pysznie i lekko – w sam raz na wiosnę. Koniecznie spróbuję zrobić sama 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.