Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Smażona cukinia

Print Friendly, PDF & Email

smażona cukinia

Gdy za oknem upał, takie proste dodatki do obiadu jak smażona cukinia szczególnie się docenia, ponieważ nie trzeba długo przebywać w nagrzanej kuchni, żeby je przygotować. Cukinia była duża, twarda i apetyczna, a po usmażeniu bardzo dobrze uzupełniła dzisiejszy posiłek.

Składniki na smażoną cukinię

  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia




Przygotowanie

Cukinię dokładnie umyć, pokroić na plasterki.

Cebulę obrać, pokroić na piórka.

Na oleju podsmażyć w całości ząbki czosnku oraz cebulę, wrzucić przygotowaną cukinię, smażyć około 10 minut, aż cukinia zrobi się szklista i miękka.




Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.