Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Salsa pomidorowa z miętą

Print Friendly

salsa_pomidorowa_z_miętą

Bardzo lubimy takie warzywne mieszanki, sprawdzają się one głównie jako dodatek do grillowanego mięsa lub do nachos. Nasz meksykański sos zawiera jedynie kilka składników, które w sezonie każdy powinien mieć w domu, więc łatwo będzie go przygotować i oczywiście rozsmakować się w salsie pomidorowej z miętą.

Składniki
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka świeżej, posiekanej mięty
  • 1/3 chilli (bez pestek)
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz do smaku




Wykonanie

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Chilli bardzo drobno posiekać.

Do miseczki włożyć wszystkie warzywa, dodać miętę oraz oliwę. Salsę pomidorową doprawić do smaku solą i pieprzem.




Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.