Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Sałatka z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym

Print Friendly, PDF & Email

sałatka z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym

Z związku z awarią aparatu fotograficznego, mamy teraz troszkę czasu, aby nadrobić zaległości w przepisach. Jednym z nich jest sałatka z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym, która została zjedzona już w listopadzie, ale nie mieliśmy czasu, aby wrzucić ją na bloga. Pod koniec zimy nie można już kupić świeżego mięsa gęsi, jednak dostępne jest mrożone, więc przepis wrzucimy teraz. Tym, którzy lubią gęsinę radzimy dodać przepis na sałatkę z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym do ulubionych i sięgnąć po niego już teraz lub jesienią. 🙂

Składniki na sałatkę z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym

  • pieczone mięso z gęsi
  • 1 opakowanie mixu sałat
  • 1 opakowanie świeżego szpinaku
  • 1 średni granat

Sos musztardowo-miodowy:

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku




Przygotowanie

Sos musztardowo-miodowy:

W miseczce wymieszać miód, musztardę oraz sok z cytryny. Dodać oliwę z oliwek, energicznie wymieszać. Sos doprawić do smaku solą oraz mielonym pieprzem.

Wykonanie

Liście sałat oraz szpinak wyłożyć na talerz, położyć na nich porwane mięso pieczonej gęsi. Całość udekorować pestkami granatu oraz polać sosem.

Sałatkę z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym podawać jako samodzielne danie.




sałatka z gęsiną i sosem musztardowo-miodowym

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

seventeen − 14 =