Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

Print Friendly, PDF & Email

rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą to szybki i prosty poczęstunek dla każdego łasucha. Potrzebne są dwa gotowe produkty, trochę mleka i już można zabierać się za przygotowanie słodkich rogalików. Cały etap można sobie ułatwić, smarując cały płat ciasta francuskiego nutellą, a dopiero później go dzielić, ale wtedy podczas pieczenia duża część czekolady może wydostać się na zewnątrz. Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą są naprawdę dobre, więc może od razu nie ograniczać się do tylko jednego opakowania ciasta? 🙂

Składniki na rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 słoik nutelli
  • odrobina mleka




Przygotowanie

Ciasto francuskie wyjąć z lodówki 10 minut przed przygotowywaniem rogalików. Następnie rozłożyć je i podzielić wzdłuż krótszej krawędzi na 4 jednakowe prostokąty. Każdy z nich przeciąć po przekątnej, otrzymując 8 dużych trójkątów.

Każdy z kawałków posmarować cienką warstwą nutelli, najlepiej zostawiając nieposmarowane brzegi, żeby czekolada nie wypływała podczas pieczenia.

Trójkąty zwijać od szerokiej ku cienkiej części. Rogaliki na koniec pokryć odrobiną mleka.

Piekarnik nastawić na 220oC, rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą piec z termoobiegiem 13-15 minut, aż ciasto się zarumieni.




1 Komentarz

  1. 1 grudnia 2015    

    Szybko, prosto i pysznie:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.