Pina colada
Nasza karaibska sobota trwa nadal. Po pysznym obiedzie z kurczakiem kokosowym na wieczór przygotowaliśmy sobie egzotyczną pina coladę. Na spokojny, miły i cichy wieczór we dwoje kokosowo-ananasowy napój z dodatkiem rumu bardzo pasował. Zabrakło tradycyjnych papierowych parasolek i plastikowych słomek, tym bardziej nie było plaży i szumu fal, jednak wyjątkowy smak pina colady zrekompensował nam te braki. 🙂
Pina colada – składniki
- 1/2 szklanki mleczka kokosowego
- 1/2 szklanki rumu
- 3/4 szklanki soku ananasowego
- 1/2 szklanki kruszonego lodu
|
Przygotowanie
Mleczko kokosowe, rum i sok wymieszać w shakerze przez 30 sek. lub kilkadziesiąt sekund miksować w mikserze.
Dodać pokruszony lód i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Pina coladę podawać w wysokich szklankach, można ją ozdobić ananasem lub kolorową parasolką.
Nie wiesz, gdzie kupić mleczko kokosowe? Wyszukaj najlepszą dla siebie ofertę spośród wielu w Ceneo MLECZKO KOKOSOWE
|