Niecodziennik Pary to blog kulinarny prowadzony przez parę. Zawiera przepisy na codzienne i niecodzienne dania, które goszczą na naszym stole. Został założony z radości płynącej z bycia razem, wspólnego spędzania czasu i zainteresowania gotowaniem.

Pasta z makreli

Print Friendly, PDF & Email

W tym tygodniu (od 16-23 października) w szkołach prowadzona jest akcja „Tydzień Dobrego Chleba”. Aby i Was zachęcić do jedzenia zdrowego chleba – najlepiej wypiekanego na zakwasie – przygotowaliśmy smaczny dodatek do pieczywa. Jest on nam dobrze znany z domów rodzinnych, prosty do wykonania i niezmiennie smaczny. Zdrowe, bogate w witaminy składniki pasty z makreli idealnie komponują się z dobrej jakości pieczywem.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 średnia cebula
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta słodkiej papryki
  • sól, pieprz do smaku




Przygotowanie

Makrelę obrać ze skóry, pozbawić ości i rozdrobnić.

Cebulę obrać i drobno pokroić.

Jajka obrać, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Do miski włożyć makrelę, cebulę, jajka. Dodać majonez, wymieszać i doprawić do smaku. Pasta z makreli jest gotowa do podania.




Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

6 + fifteen =